Hoe optrekkend vocht te repareren

repareren

Deze gids informeert u over optrekkend vocht, hoe dit uw gebouw beïnvloedt en hoe u het probleem kunt oplossen met behulp van moderne vochtbestendige siliconentechnieken.

Wat is opstijgend vocht?

Toenemend vocht is een probleem dat bouwers en huiseigenaren al sinds de Romeinse tijd heeft gehinderd.
Toenemend vocht is de term die wordt gebruikt voor de langzame beweging van water van de lagere delen van muren naar hogere delen van de structuur. Het is een veel voorkomend probleem dat oudere huizen treft, evenals nieuwere gebouwen die mogelijk niet correct zijn gebouwd.

Toenemend vocht treedt op wanneer grondwater door kleine scheuren in het metselwerk of metselwerk van een structuur stijgt via een proces dat capillaire werking wordt genoemd. Vocht dat de muren van een gebouw binnendringt, kan de integriteit en het fysieke uiterlijk beschadigen.
In moderne gebouwen wordt opstijgend vocht voorkomen door het gebruik van een vochtbestendig web – een waterdicht plastic membraan dat langs de mortellijn van een gebouw loopt. Oudere gebouwen of gebouwen waar het vochtbestendige pad beschadigd is – zijn gevoelig voor vocht.

 

Wat doet het met het gebouw?

Toenemend vocht kan een aantal esthetische, structurele en zelfs gezondheidsgerelateerde problemen veroorzaken.
Esthetisch gezien kan opstijgend vocht afpellen, barsten en bellenverf en gips vormen, ‘watergetijde’ markeringen geven die laten zien waar het water langs muren is gestegen, evenals bloei (een witte zoutafzetting die er ook lelijk uitziet op muren , vloeren of plafonds)).

Vocht kan doordringen in houten structuren en plinten, waardoor deze gaan rotten. Zelfs wanneer water stijgt, kan het zout zich afzetten in bouwstructuren, waardoor corrosie en aantasting van de integriteit wordt veroorzaakt door een fenomeen dat bekend staat als ‘zoutaanval’.
Vochtige omstandigheden stimuleren ook de groei van schimmels, wat een aanzienlijk gezondheidsrisico kan zijn. De vloeistof zelf kan een factor zijn bij gezondheidsproblemen zoals astma, allergieën, verkoudheid en griep.
Toenemend vocht kan de integriteit en waarde van een eigendom aanzienlijk beïnvloeden – en oppervlakkige behandelingen zoals herschilderen, coaten of reinigen van het oppervlak laten het niet verdwijnen.

Hoe repareer je opstijgend vocht?

repareren

De enige manier om opstijgend vocht te behandelen is om een ​​nieuwe vochtbarrière te creëren om vochtbeweging door de structuur te voorkomen. Historisch gezien werden muren gesneden en metselwerk verwijderd om een ​​nieuwe fysieke vochtafstotende baan langs de metselwerklijn te installeren. Dit proces levert voor de meeste structuren een aantal problemen op. Ten eerste is het een langdurig, moeilijk en duur proces waarbij fysieke delen van uw huis of gebouw worden gesneden en gerepareerd. Het is ook riskant voor oude gebouwen die het meest worden getroffen door opstijgend vocht – omdat het waarschijnlijk zwakkere structuren zijn waar verdere aantasting van de integriteit niet in het gedrang mag komen.

Onze aanbevolen handelwijze is het gebruik van vochtbestendige looptechnologieën die beschermen tegen opstijgend vocht zonder uw huis of gebouw te beschadigen. De vochtbestendige cursusproducten van DPC Cream and Fluid kunnen een gebouw waterdicht en zoutbestendig maken door ze in het metselwerk van een structuur te injecteren. Om dit te doen, worden gaten in de baksteen of metselwerk geboord, vervolgens wordt de vloeistof of crème geïnjecteerd, waardoor een barrière voor opstijgend vocht ontstaat

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *